Specialistische technieken

Anti-druktechnieken

Drukplekken kunnen veel pijn geven. Om deze plekken tijdelijk of acuut drukvrij te leggen, kunnen wij bijvoorbeeld vilttherapie toepassen. Hierbij wordt vilt geplakt rond de gevoelige plek.

Wandelwol

Het antidruk-product van WandelWol bestaat uit een melange van 100% schapenwol; zonder chemische toevoegingen of bewerkingen. Het materiaal is zacht, bevat lanoline (wolvet) en geeft u het gevoel te lopen op wolken. WandelWol antidruk-wol is door zijn natuurlijke afkomst biologisch afbreekbaar. WandelWol antidruk-producten absorberen transpiratievocht en ventileren. Zorgt voor warme voeten in de winter en verkoelt in de zomer. De antidruk-wol verzacht ontstane blaren en voorkomt blaarvorming. Werkt druk-ontlastend en is een behoud voor teennagels en voeten.

Ortheses

Een orthese gebruikt men om pijnpunten te ontlasten. Een orthese wordt gemaakt van siliconen, een glad en zacht materiaal wat prettig aanvoelt aan de toch al zere voet.

Verder kan de orthese gebruikt worden bij: • een likdoorn, op, onder of tussen de tenen • drukontlasting van hamer of klauwtenen • en ter bescherming van de knok van de grote teen

Alleen een medisch pedicure mag de orthese technieken toepassen. Zodra u bij ons in de salon komt vertellen wij u graag over deze techniek en bespreken wij samen het behandelplan.

Nagelbeugels

De nagelbeugel is bedoeld om ingroeiende teennagels te behandelen en te begeleiden tijdens het groeien. Een nagelbeugel wordt op maat gemaakt en verlicht direct de pijn. Na een periode word de beugel verwijderd en indien nodig opnieuw geplaatst tot de oorspronkelijke juiste vorm van de nagel is verkregen. Wij werken in onze salon met de Podofix nagelbeugels.

Podofix is een innovatieve methode voor het corrigeren van alle vormen van ingegroeide nagels. Deze vorm van nagelcorrectie is geschikt voor bijna iedereen – zelfs voor jonge kinderen en diabetici.

Podofix is een zacht alternatief voor de regulering van de nagel afwijkingen. Het helpt misvormde nagels in een natuurlijke, gezonde groei. Via deze methode kan gemakkelijk te voorkomen klachten snel en duurzaam worden aangepakt.
Podofix is aangepast aan de nagel vorm en direct klaar om te worden aangebracht, dit geeft meestal gelijk een merkbare verlichting voor de cliënt. De lijm en het activeren van de Podofix neemt slechts enkele minuten in beslag en is nauwelijks waarneembaar.

De Podofix plakbeugel bestaat uit een elastisch kunststof voetje dat op de nagel wordt gelijmd en een activeringsdraad die de beugel aantrekt nadat deze op de nagel is gelijmd.  De Podofix beugel kan voor nagenoeg alle soorten van vervormde pijnlijk ingegroeide of gekrulde nagels gebruikt worden.

Afhankelijk van de omstandigheden blijft de Podofix beugel op de nagel zitten voor een periode van twee weken tot ongeveer twee maanden. Het plaatsen van deze beugel is pijnloos.

Nagelreparatie

Een nagelreparatie (nagelprothese) is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen wanneer dat noodzakelijk is. Wij gebruiken voor de reparatie in onze praktijk het product polyacrylgel. De nagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel. De te plaatsen kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat groeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeiing veroorzaakt. Mede hierdoor maakt het dat het medisch verantwoord is.

Afspraak maken?

Maak gerust een afspraak door een van ons te bellen of het contactformulier in te vullen, we helpen u graag verder! Afspraak maken